Veiligheid

Veiligheid

Deel nooit jouw ‘secret recovery phrase’ (geheime herstelzin)
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar we kunnen het nooit vaak genoeg zeggen. De ‘secret recovery phrase’ (geheime herstelzin) van jouw wallet is privé en mag dus nóóit worden gedeeld meet anderen. Zelfs niet met degenen die je denkt te kunnen vertrouwen. In de regel ga je hier net zo mee om als met de login gegevens van jouw internetbankieren. Kijk voor de beste manier om jouw cryptocurrencies en digitale tokens veilig te houden op de website van jouw wallet-provider. Lees daar aandachtig de handleidingen en tutorials door.

Zorg ervoor dat jouw wallet-app of extensie de officiële is
Als je een browserextensie voor een digitale wallet download, zorg er dan voor dat je deze rechtstreeks van de website van de wallet-provider haalt. Controleer bij het downloaden van een app eerst de recensies en informatie van de ontwikkelaar om er zeker van te zijn dat het een legitieme organisatie is. Als je het niet zeker weet, kan het geen kwaad om contact op te nemen met de wallet-provider voor een extra check.

Klik nooit op onbekende of verdachte links
Blijf waakzaam bij het browsen op websites en interactie met anderen op sociale media. Klik niet op advertenties, afbeeldingen of links die ongevraagd of door vreemden naar jou zijn verzonden.

Gebruik wachtwoorden nooit opnieuw
We doen het allemaal weleens, maar het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere website of accounts maakt je online kwetsbaar voor een hack. Zorg ervoor dat je altijd een nieuw wachtwoord gebruikt die idealiter bestaat uit leestekens, cijfers en speciale tekens.